Blog

Megjelent első saját könyvem, a Metszéspontok

Döbbenten állok a tény előtt, hogy eddig ezen a blogon említést sem tettem arról, hogy én tavaly írtam egy könyvet. Szóval. Valamikor réges régen egy elég szép kis közösség követte a hetente többször is frissülő gasztroblogom és a fotózási karrieremnek az alakulását, főzték a receptjeimet, olvasták a beszámolókat, amiket az utazásainkról írtam. Volt saját gasztro rovatom több országos magazinban is, ám ahogy egyre inkább teret foglalt az életemben az esküvők világa, úgy kapott egyre kevesebb figyelmet Az élet napos oldala (ez volt a blogom neve). Az érdeklődésem, lelkesedésem ugyanúgy megmaradt, csupán nem születtek blogbejegyzések, vagy csak nagyon elenyészű sűrűséggel. Rendszertelenül. A kísérletezési kedv megmaradt, a gasztonómia iránti rajongásom megmaradt, az ételfotózással járó bíbelődések ritkultak meg. Összességében meglepően sok üzenetet, kommentet kaptam az elmúlt évek során, hogy szívesen lapozgatnátok akár nyomtatott formában is valamit tőlem. Hát itt van. Tavaly októberben jelent meg az első (ki tudja, lehet az egyetlen) könyvem Metszéspontok címmel, magánkiadásban, limitált példányszámban. Témája az utazás és a főzés, amolyan gasztronómiai kalandozás. Egy fotóalbum, emlékkönyv és receptgyűjtemény elegye, csodaszép formába öntve. Ez bizony egy coffee table book. 320 oldal, prémium művészi papírra nyomva, 210 x 270 mm méretben.

8 fejezeten át mutatom be fotókkal az adott tájegységet, és minden részhez tartozik egy-egy receptgyűjtemény is. (Szemfülesek talán még az is felfedezik, hogy az alábbi helyszínekre szinte kivétel nélkül a munka szólított először.)

  • Észak-Norvégia és Trondheim / Norvégia,
  • Isle of Skye / Skócia
  • Koppenhága és Sj?lland / Dánia
  • Normandia / Franciaország
  • Bakony / Magyarország
  • Júliai-Alpok / Szlovénia
  • Porto és Észak-Portugália / Portugália
  • Szardínia / Olaszország


Mutatok néhány képet róla, még több információt pedig a www.tbreni.hu oldalon tudhattok meg a kötetről. Ez a felület működik webshopként is, én üzemeltetem, így minden amit írtok, rendeltek stb. hozzám fut be egyenesen. 

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá